Sim only zonder bkr

Preventel, het nieuwe BKR?

02.04.2015

Toch vernemen we regelmatig reacties van bezoekers die melden dat ze toch geen abonnement kunnen afsluiten. Men merkt daarbij op dat men geen idee heeft hoe dit dan kan, daar het bkr geen rol meer speelt. Providers en gsm shops melden ook vaak niet hoe het komt. Daarom is het goed om te checken of Preventel informatie heeft. Preventel is een samenwerking van providers waar je ook geregistreerd kan worden. Een soort ‘eigen’ bkr dus, maar wel flexibeler.

Hoe werkt Preventel?
Stel je hebt een betalingsachterstand bij bijvoorbeeld KPN van € 15, – of meer. Dan meldt KPN dat bij stichting Preventel. Dit betekent dat andere telecomaanbieders kunnen zien dat je een betalingsachterstand hebt. Een telecomaanbieder kan een aanvraag voor een nieuw abonnement weigeren als je geregistreerd staat bij Preventel. Een aanmelding bij Preventel heeft geen invloed op de aanvraag van een lening.

Maar heb je de betalingsachterstand voldaan? Dan wordt de aanmelding bij Preventel automatisch binnen 10 werkdagen verwijderd. Je hoeft hier niets voor te doen. Dat is dus een stuk gemakkelijker dan bij het BKR.